Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, se alătură cu drag acestui eveniment de apărare și promovare a vieții, prin organizarea Marșului pentru Viață în opt orașe de pe raza eparhiei: Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Pașcani, Bucecea, Săveni și Darabani.

Amintim faptul că anul acesta Marșul pentru Viață are tema „Fiecare viață este un dar” și își propune să evidențieze faptul că fiecare viață umană este unică și are o valoare infinită, iar societatea nu are decât de beneficiat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină mama să dea naștere atunci când se află într-o situație dificilă. De altfel, ziua de 21 martie a fost aleasă că dată a Marșului deoarece este Ziua Mondială a persoanelor cu Sindrom Down, iar la nivelul Uniunii Europene, dintre copiii diagnosticați cu Sindrom Down, circa 96% sunt avortați.

În data de 22 martie, Marșul pentru Viață a fost organizat și la Târgu Neamț de la ora 13:00, pe traseul Liceul Vasile Conta – Bulevardul Mihai Eminescu – Bulevardul Ștefan cel Mare – Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”. Grupul de elevi, studenți și adulți au pornit, după Sf. Liturghie, de la parohiile din oraș: Sf. Nicolae – Țuțuieni, Sf. Nicolae – Humulești, Sf. Haralambie, Sf. Ilie și s-au adunat mai întâi în fața liceului Vasile Conta.

În catedrala orașului, în prezența părintelui protopop Ioan Dogariu, grupul de preoți și tineri au rostit acatistul Bunei Vestiri, iar la final, părintele director Ioan Mihoc a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța vieții ca dar al lui Dumnezeu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.